Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@09:33:27 GMT

در جستجوی «مرد نیک» روزگار/ علیرضا خمسه را روی صحنه تئاتر ببینید

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۷۷۲۳۵

در جستجوی «مرد نیک» روزگار/ علیرضا خمسه را روی صحنه تئاتر ببینید

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرنگار مهر، تئاتر ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با سپری کردن بیش از ۴ دهه پا به قرنی تازه گذاشت؛ در این عمر سپری شده ۴۳ ساله، آثار مختلفی با موضوعاتی متنوع از دفاع مقدسی، دینی، کمدی، اجتماعی و… تولید و در سالن‌های تئاتر به صحنه رفتند. برخی از این آثار بسیار جریان ساز بودند و برخی آثار خاطره‌انگیز و پرمخاطب.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید خالی از لطف نباشد مروری داشته باشیم بر آثاری که طی دهه‌های ۶۰، ۷۰، ۸۰ و ۹۰ تولید و اجرا شدند، روندی که این آثار برای تمرین و تولید طی کردند، گروهی که در تولید و اجرای اثر حضور داشتند و دیدن تصاویر این اجراها اعم از عکس یا فیلم.

از این رو در گروه هنر خبرگزاری مهر تصمیم بر این شد که از آغاز سال ۱۴۰۰ با جمع‌آوری اطلاعات مختلف اجراهای ۴ دهه گذشته، مروری بر تولیدات تئاتر ایران در این بازه زمانی داشته باشیم.

این مرور بعد از تعطیلات نوروز در طول سال و در روز پایانی هر هفته انجام خواهد شد تا از این طریق و البته با توجه به اطلاعات و تصاویری که جمع‌آوری می‌شود، به تعداد بیشتری از آثار نمایشی تئاتر ایران در ۴۰ سال گذشته پرداخته شود.

«مرد نیک» به کارگردانی امیر دژاکام

نمایش «مرد نیک» به کارگردانی امیر دژاکام از جمله نمایش‌های خاطره‌انگیز و پرمخاطبی است که در دهه ۸۰ به صحنه رفت. این اثر نمایشی نوشته هادی حوری و بازی بازیگرانی چون علیرضا خمسه، شهره سلطانی، محبوبه بیات، خسرو احمدی و … سال ۱۳۸۵ در سالن قشقایی مجموعه تئاترشهر به صحنه رفت. این نمایش از جمله آثار پرمخاطبی بود که علاوه بر نظر تماشاگران از منظر منتقدان نیز مورد توجه قرار گرفت.

«مرد نیک» در بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر نیز در سالن اصلی تئاتر شهر به صحنه رفت و اولین نمایشی لقب گرفت که توانست تمام صندلی‌های سالن اصلی تئاتر شهر را پر کند.

از جمله ویژگی‌های این اثر نمایشی حضور علیرضا خمسه به عنوان بازیگر اصلی نمایش بود که بعد از سال‌ها دوری از صحنه در «مرد نیک» خوش درخشید. بده بستان‌ها و شیمی مناسبی که شهره سلطانی و علیرضا خمسه در مقابل یکدیگر به عنوان زن و شوهر داستان داشتند و طنازی‌ها و بداهه گویی هایشان روی صحنه و همچنین فضای کمیک و نوآوری در خلق لحظه‌های کمدی، میزانسن روان و متناسب با فضای داستان، یکدستی و هماهنگ بودن سطح بازی‌ها، زمان‌سنجی درست و مناسب، توجه به طنز اخلاقی و شکل گیری اتفاقات و کاراکترهای نمایش از بطن جامعه باعث شد این اثر نمایشی جزو آثار خاطره انگیزی باشد که همچنان بعد از گذشت سال‌ها از اجرایش در ذهن علاقه مندان به تئاتر باقی بماند.

امیر دژاکام را در مقام کارگردان، نویسنده و بازیگر از نگاه خاصش به نمایش‌های ایرانی می‌شناسیم و استمرار این نگاه آشنا در نمایش «مرد نیک» کاملاً مشهود بود. این اثر نمایشی از لحاظ شکل ظاهری به نمایش‌های شادی‌آور ایرانی نزدیک بود و همین امر باعث شد توازن میان آدم‌های نمایش به هم نخورد.

«مرد نیک» داستان پنبه‌زنی (علیرضا خمسه) است که خداوند پس از ۳۰ سال به او و همسرش (شهره سلطانی) فرزندی عطا کرده است. مرد، نیت کرده پس از تولد فرزندش تمام پس‌انداز خود و ارثی را که به او رسیده به بهترین مرد شهر بدهد. در مسیر حرکت و جستجو برای یافتن بهترین مرد شهر، پنبه‌زن با مکتب‌دار، دزد، دسته مطربان و … برخورد می‌کند و همه آنها از گرفتن پول سرباز می‌زنند. اما پس از مدتی همه آنها از نگرفتن پول پشیمان می‌شوند و دنبال مرد می‌گردند تا پول را از چنگش درآورند. همسر مرد هم که مخالف این کار اوست، بیکار ننشسته و...

دیگر عوامل این نمایش که توسط گروه تئاتر «ماهان» به صحنه آمد، عبارتند از سیمین امیریان مشاور کارگردان، شانی دژاکام منشی صحنه، ایلیا منفرد موسیقی، عماد زند طراح صحنه و لباس، حسن سرچاهی و آیدا دژاکام دستیاران کارگردان، علیرضا خمسه، محبوبه بیات، خسرو احمدی، شهره سلطانی، مرتضی آقاحسینی، کورش خزاعی، مرتضی رستمی، محمد عسگری، ناصر نجفیان و علیرضا ناصحی بازیگران.

کد خبر 5170782 آروین موذن زاده

منبع: مهر

کلیدواژه: علیرضا خمسه امیر دژاکام شهره سلطانی خسرو احمدی تئاتر ایران تئاتر شهر هادی حوری نوروز ۱۴۰۰ موسیقی ایرانی تئاتر ایران موسیقی پاپ فیلم سینمایی تک آهنگ سریال گاندو هنرهای تجسمی مهران مدیری آلبوم موسیقی برنامه تلویزیونی سینمای مستند نوروز فیلم کوتاه اثر نمایشی شهره سلطانی علیرضا خمسه مرد نیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۷۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سی و پنج سال پیش دچار جادوی تئاتر شدم/شمع شب چراغ روشن شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، شمع شب چراغ نمایش «سلطان عمراً بمیرد» در چهارمین روز اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در جمع پرشور مخاطبان و با حضور شهرام کرمی نویسنده، کارگردان و مدرس دانشگاه روشن شد.

در ابتدای مراسم کبودرآهنگی نویسنده و کارگردان این نمایش ضمن خیر مقدم به تماشاگران و ابراز خوشحالی از اینکه نمایشی از او برای دومین بار در تماشاخانه سنگلج به روی صحنه می‌رود گفت: اول از کارمندان تماشاخانه سنگلج تشکر می‌کنم که برای آماده شدن و به روی صحنه آمدن این نمایش تمام و کمال، کمک حال گروه اجرایی بودند.

بعد از گروه اجرایی نمایش شاماران که از شهرستان آمده‌اند و اجرای خوبی را در تهران روی صحنه برده اند، چون خودم هم شهرستانی هستم و تجربه اجرا در تهران را داشته‌ام و به سختی آن آگاهم.

این هنرمند تئاتر درباره متن نمایش نیز گفت: نمایشنامه «شاه عمراً بمیرد» اثر اوژن یونسکو را با توجه به قابلیت‌های نمایش‌های شادی آور ایرانی و طنزآوری مبارک در تخت حوضی نوشتم و با گروه بازیگران که جمعی از هنرمندان پیشکسوت و تحصیل کرده تئاتر هستند همچون مرشد مهدی چایانی، محمدعادل غلامی و نقال جوان طاهره بهرامی و دیگر دوستان تمرین کردیم و شما امشب به تماشای آن می‌نشینید.

شهرام کرمی؛ مهمان ویژه این مراسم، نیز پیش از افروختن شمع شب چراغ آغاز اجرای نمایش گفت: باید از هر دو گروه نمایشی تماشاخانه سنگلج که از شهر‌های دیگر به تهران آمده اند تشکر کنم. این اتفاق خوبی است و این حرکت در تماشاخانه سنگلج قابل تقدیر است. آن را به به فال نیک می‌گیرم و امیدوارم اجرا‌ها با استقبال خوب تماشاگران روبرو بشود.

وی در ادامه گفت: توجهی که اجرا به فضای اصیل ایرانی داشته و آن را در سالن با سابقه تئاتر ایرانی روی صحنه می‌برد جای تقدیر دارد.

کرمی خودش را مدیون آقای کبودرآهنگی معرفی کرده و افزود: من مدیون ایشان هستم بابت آن که سی و پنج سال پیش، اولین نمایشی که دیدم نمایش «مقصر کیه؟» نوشته صادق عاشورپور به کارگردانی ایشان که دچار جادوی نمایش شدم. میدانم آقای کبودرآهنگی دائم نمایش کار می‌کند و سپاس گذار هستم از ایشان و گروه اجرایی نمایش سلطان عمرا بمیرد.

نمایش سلطان عمرا بمیرد به کارگردانی محمدجواد کبودرآهنگی هر روز غیر از شنبه‌ها ساعت ۲۰ در تماشاخانه سنگلج روی صحنه است و علاقه‌مندان می‌توانند بلیت این نمایش را از طریق سایت گیشه تئاتر تهیه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهرهای استان گلستان
  • گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند
  • راهیابی ۲ نمایش از البرز به جشنواره سراسری تئاتر بچه های مسجد
  • تسویه حساب خواهر با برادر/ در «آگنیتاژ» پرواز می‌کنید؟
  • راهیابی دو اثر نمایشی به جشنواره ملی تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • فراموشی و آلزایمر روی صحنه تئاتر
  • «دروغ پارلمانی» در پردیس شهرزاد بازگو شد
  • صحرا فتحی «هواخوری» را به صحنه می‌آورد
  • سی و پنج سال پیش دچار جادوی تئاتر شدم/شمع شب چراغ روشن شد